Talent analytics er brug af dataanalyse og statistik til at få indsigter, som HR kan bruge til at træffe informerede beslutninger. Det kan bruges til at evaluere den nuværende tilstand i virksomheden, identificere problemstillinger, og forudsige hvad virksomheden har brug for i fremtiden.
Det er derfor relevant for hele talent-rejsen i virksomheden. Formålet er, at man som virksomhed kan træffe bedre beslutninger. Det kan være om alt fra, hvordan man tiltrækker, rekrutterer, engagerer, fastholder og udvikler sine talenter.
Talent analytics som rekrutteringsværktøj
Ved at udføre grundige analyser af tidligere præstationer og erfaringer kan virksomheder forstå, hvilke egenskaber og kompetencer de har brug for. Denne indsigt hjælper virksomheder med at træffe mere informerede beslutninger om rekruttering og tiltrække de rigtige medarbejdere.
Desuden kan talent analytics bidrage til at identificere udviklingsområder for medarbejdere og tilpasse træningsinitiativer til individuelle behov. Ved at udnytte datadrevne indsigter kan virksomheder optimere deres ressourcer, styrke beslutningsprocesserne og øge sandsynligheden for at ansætte og udvikle de mest egnede medarbejdere til specifikke roller.
Talent analytics er en måde at bruge analyse af store mængder data. Både til at besvare vigtige spørgsmål i virksomheden og træffe beslutninger om, hvordan man løser dem. Det kan handle om alt fra, hvilke kompetencer virksomheden har brug for, hvorfor man ikke tiltrækker en bestemt type medarbejder, eller hvordan man øger trivslen blandt medarbejdere.
Et eksempel:
Forestil dig, at en teknologivirksomhed ønsker at rekruttere softwareudviklere til en ny projektgruppe. Virksomheden har tidligere haft succes med udvikling af innovative produkter og ønsker at finde de bedst egnede kandidater til rollen.
- Dataindsamling: Først indsamler virksomheden data fra tidligere ansættelser af softwareudviklere. Dette kan omfatte oplysninger som uddannelsesbaggrund, tidligere erfaringer, programmeringssprog, projekter og præstationsvurderinger.
- Analyse: Ved at analysere dataen kan virksomheden identificere mønstre og tendenser i, hvilke faktorer der har ført til succesfulde softwareudviklere i tidligere projekter. De kan opdage, at kandidater med en vis kombination af uddannelsesbaggrund og erfaring i specifikke programmeringssprog ofte leverer høj kvalitet.
- Forudsigelse: Baseret på de opnåede indsigter kan virksomheden nu udvikle en profil af de ideelle kandidater til den nye projektgruppe. Ved at anvende talent analytics kan de vurdere ansøgninger og identificere kandidater, der matcher den ønskede profil.
- Beslutningstagen: Under ansættelsesprocessen bruger virksomheden talent analytics til at vurdere hver kandidats egnethed ud fra den udviklede profil. Det hjælper rekrutteringspersonalet med at vurdere, hvilke kandidater der har størst potentiale for succes i den nye projektgruppe.
På denne måde hjælper talent analytics virksomheden med at optimere deres rekrutteringsstrategi. Det gør rekrutteringsprocessen mere objektiv, præcis og effektiv, hvilket resulterer i større sandsynlighed for at ansætte de rigtige medarbejdere.