Hvad er et culture add definition af HR begreb

Hvad betyder HR-begrebet culture add?

author-avatar

af Amanda Brunholt

Culture add er en tilgang inden for rekruttering, hvor fokus er på at tiltrække og ansætte personer, der bringer en ny og værdifuld dimension til virksomhedens arbejdskultur. I modsætning til det mere velkendte begreb culture fit, som handler om at finde kandidater, der passer nøje til den eksisterende virksomhedskultur, handler culture add om at tilføje mangfoldighed, forskellige perspektiver og unikke kompetencer til teamet.

Når en virksomhed søger efter kandidater med fokus på culture add, ønsker de at skabe en kulturel berigelse ved at inkludere personer med forskellige baggrunde, erfaringer og ideer. Dette kan hjælpe med at fremme innovation, kreativitet og effektivitet i arbejdsmiljøet. Det handler om at opbygge et team, hvor forskellighed værdsættes, og hvor hver enkelt medarbejders unikke input, bidrager til virksomheden.

På denne måde søger virksomheder at skabe en dynamisk og inkluderende kultur. Kulturen skal ikke kun være baseret på at passe ind, men også på at tilføje noget nyt og værdifuldt til det eksisterende fællesskab.

Culture add er en tilgang, der understreger betydningen af mangfoldighed og inklusion som drivkraft for innovation og vækst. Det er et værktøj, som man som virksomhed kan have for øje i sin rekruttering af medarbejdere.

Et eksempel:

Lad os forestille os en teknologivirksomhed, der har en stærk arbejdskultur baseret på teamwork, agilitet og innovation. De har allerede et team af erfarne softwareudviklere og ingeniører, der har arbejdet sammen i flere år. Lederne føler dog at der mangler et frisk pust og nye tankegange. Derfor prøver de at lave et culture add.

  • For at tilføje nyt til kulturen i dette team ansætter virksomheden en kandidat med baggrund inden for kunstig intelligens og maskinlæring. Personen har ingen direkte erfaring med softwareudvikling. Denne kandidat bringer en ny tilgang med komplekse algoritmer og datamodeller. De tilføjer ikke kun tekniske færdigheder, men også dyb forståelse af matematiske koncepter og analytisk tænkning, der mangler i teamet.
  • Kandidatens anderledes baggrund udfordrer arbejdskulturen positivt og fører til nytænkning og innovation.

Dette eksempel på culture add viser, hvordan en person med en anderledes faglig baggrund og tilgang kan berige og styrke et etableret team ved at tilføje nye idéer, perspektiver og kompetencer, der komplementerer den eksisterende kultur.

×

Send os en mail

Udfyld felterne herunder, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

(Required)
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Bliv kontaktet

Send os en mail

Indryk annonce